az eltűnés intenzitásai

Szeretettel meghívunk Horváth Márk – Lovász Ádám Az eltűnés intenzitásai. Fényjátékok és szóródások Szűcs Attila festészetében c. kötetének bemutatójára 2020. szeptember 2-án 8 órai kezdettel. A könyvbemutatóval egybekötve, A38 Hajó Kiállítóterében megtekinthető a festő, Szűcs Attila egynapos, pop up kiállítása.

Szűcs Attila festészete éppúgy számol a végtelennel, mint a véges, egyéni sorsok szűkösségével. Életünk engesztelhetetlenül függ a végtelentől, a tér könyörtelenségétől. A szín-erő hullámzó halványsága nemcsak az ember eltűnését és feloldását fedi fel, hanem az ÉJSZAKÁBAN való elmerülést. Festményei áramvezetők, amelyek ismeretlen irányokba lendítik tovább a fények táncát, oda, ahol a látvány kiteljesedik. A mű közeledőben van. Művészetté emelt eltüntetés, tüntetőleges esendőség, fenyegető lehetőség és valóra váló kíméletlenség: Szűcs megnyitja számunkra azt a teret, ahol mindez végbemehet. Engedi lenni azt, ami van, méghozzá annak vészterhes tovatűnésével együtt.

A megnyitón Fekete Ernő olvas fel részleteket a kötetből, valamint Szűcs Attila saját készítésű kisfilmjét vetítjük. A bemutatót követően a kötet a szerzők dedikálásával kedvezményes áron kapható a helyszínen.

Megtekinthető: 2020. szeptember 2-án.

MEGHÍVÓ

Installációs fotók:

JFB, Maïa Casimir-Favrot: Les intensités de la disparition » : vernissage à bord du A38

PDF

Bedi Kata: Képértések poszthumán röppályán

További információk: https://www.a38.hu/hu/program/az-eltunes-intenzitasai-konyvbemutato-szucs-attila-kiallitasa